Banden voor de caravan of camper

Niet alles was rond en zwart is , is geschikt voor onder de caravan of camper.

Een onnodige lekke band.; of op snelweg een klapband met alle gevolgen. Je wilt het niet meemaken. De caravanbanden zijn dan ook één van de belangrijkste onderdelen die in orde moéten zijn.

Advies: vervang om de 6 jaar

Nee, is is geen wettelijke regel om je carravanbanden te moeten vervangen. Het is wel verstanidg om na 6 jaar de banden te laten vervangen. Ook als het profiel nog goed is. Een caravan staat vaak stil voor maanden achtereen. met het volledige gewicht op de twee banden.

caravan banden voor veilige reis

Flatspots en uitdroging

Op deze punten waarop de banden staan kunnen op termijn 'doorligplekken" (flat spots) komen. Hier is het rubber zwakker dan op andere plaatsen. Ook staat uitdroging van de caravanbanden op de loer. Uit de statistieken blijkt dat de kans op een klapband daardoor sterk toeneemt na zeven jaar. Daarom: het advies ze dan te vervangen.

Denk aan de verzekering!

Wist je dat de gevolgschade aan je caravan of camper vaak niet verzekerd wordt als de banden ouder dan 6 jaar zijn? Een groot aantal verzekeraars hebben dit in hun polis opgenomen. Dan heb je ongeluk bij een ongeluk.

Scherpe prijzen

Wij hanteren een scherpe all in prijs voor banden, inclusief: montage, balanceren, milieu, stalen ventiel en btw.

De juiste, veilige banden

Uiteraard monteren wij banden die voldoende draagvermogen hebben. En boven de 3 bar monteren altijd montage met stalen ventielen. Door de druk gaan rubberen ventielen uitpuilen en kunt u een klapband krijgen. Heeft u nog rubberen ventielen dan is het raadzaam deze te laten vervangen voor stalen ventielen.

Meer weten over een nieuwe banden?

Bel of stel je vraag online

Ellen Peerdeman

Ellen Peerdeman

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Jan Klouwer
  Occasion gekocht bij garage peerdeman, zeer tevreden over de service en klantvriendelijkheid, een garage zoals het hoort te zijn. Jammer dat ik maar 5 sterren...
  E.J. Otten
  Website is in orde maar niet up-to-date voor wat betreft het werkelijke aanbod. Vaak is er meer beschikbaar dan wat op de site staat.
  Edwin Bruin
  Super vakkundig en vriendelijk personeel en eigenaar,met heel veel ervaring,hebben voor alles een oplossing en weten waar ze over praten.in ons geval de mover heel...
  Cor Klouwers
  Caravan voor onderstel beurt gebracht binnen 2 dagen terug. Gebeld wat er aan moest gebeuren. Prima service voor herhaling vatbaar