Banden voor de caravan of camper

Niet alles was rond en zwart is , is geschikt voor onder de caravan of camper.

Een onnodige lekke band.; of op snelweg een klapband met alle gevolgen. Je wilt het niet meemaken. De caravanbanden zijn dan ook één van de belangrijkste onderdelen die in orde moéten zijn.

Advies: vervang om de 6 jaar

Nee, is is geen wettelijke regel om je carravanbanden te moeten vervangen. Het is wel verstanidg om na 6 jaar de banden te laten vervangen. Ook als het profiel nog goed is. Een caravan staat vaak stil voor maanden achtereen. met het volledige gewicht op de twee banden.

caravan banden voor veilige reis

Flatspots en uitdroging

Op deze punten waarop de banden staan kunnen op termijn 'doorligplekken" (flat spots) komen. Hier is het rubber zwakker dan op andere plaatsen. Ook staat uitdroging van de caravanbanden op de loer. Uit de statistieken blijkt dat de kans op een klapband daardoor sterk toeneemt na zeven jaar. Daarom: het advies ze dan te vervangen.

Denk aan de verzekering!

Wist je dat de gevolgschade aan je caravan of camper vaak niet verzekerd wordt als de banden ouder dan 6 jaar zijn? Een groot aantal verzekeraars hebben dit in hun polis opgenomen. Dan heb je ongeluk bij een ongeluk.

Scherpe prijzen

Wij hanteren een scherpe all in prijs voor banden, inclusief: montage, balanceren, milieu, stalen ventiel en btw.

De juiste, veilige banden

Uiteraard monteren wij banden die voldoende draagvermogen hebben. En boven de 3 bar monteren altijd montage met stalen ventielen. Door de druk gaan rubberen ventielen uitpuilen en kunt u een klapband krijgen. Heeft u nog rubberen ventielen dan is het raadzaam deze te laten vervangen voor stalen ventielen.

Meer weten over een nieuwe banden?

Bel of stel je vraag online

Ellen Peerdeman

Ellen Peerdeman

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Gisteren een witte Fiësta ST gekocht bij deze garage, een gezellig en eerlijk familie bedrijf! Bedankt voor de goede service en voor de mooie auto!
  Dennis N
  Ik heb hier begin deze maand mijn nieuwe auto gekocht en de service bij Autobedrijf Peerdeman was van begin tot het eind geweldig. Alle vragen...
  Nasra A
  Wat een geweldig bedrijf. Wij raden dit bedrijf echt aan. Een familiebedrijf die zo meedenkt.En wij onze nieuwe auto nog eerder konden ophalen dan verwacht. Echt een...
  Jolanda Engel
  Super vriendelijk personeel en super snelle goede service
  Erwin